Осем деца от Сливен отиват на Международна олимпиада по математика в Тайланд

Кметът Стефан Радев и зам.кметът Пепа Чиликова с осемте отличени математици от града.

Осем деца от Сливен са класирани за участие в Тайландската олимпиада по математика TIMO-2019. Финалът на престижното състезание ще се проведе през април на остров Пукет. Малките математици са ученици от 1 до 6 клас и са се представили достойно на квалификациите за олимпиадата, които се състояха през ноември в Стара Загора.

Медалите им обаче пристигнали в Сливен едва наскоро. И бяха връчени на официална церемония в общината от кмета Стефан Радев. Бронзовият си медал получи Ния Парушева, а сребърните отидоха при Христиана Халачева, Марияна Софиева, Преслава Добрева и Християна Василева. Със златни медали бяха окичени Петър Халачев, Раян Камаринчев и Денис Сираков. „Радвам се, че сте разбрали още отсега силата и стойността на образованието. Математиката е една от дисциплините, които ще Ви открие много възможности, и ще Ви помогне успешно да реализирате своя потенциал.

Всяка една, решена от Вас, задача Ви обогатява и ще Ви помогне да постигнете мечтите си“, каза кметът на децата и подари на всяко от тях календар и албум с фотоси на най-красивите и емблематични за историята и културата места в Сливен. На срещата още присъстваха директорите на училищата, където учат децата, техните преподаватели по математика и родителите им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование