Осъден за закана за убийство и жертвата му жалят присъдата

Инцидентът се разиграл във великотърновското село Беляковец преди година

Мъж, осъден за закана за убийство към съселянин, и жертвата на заканата са останали недоволни от присъдата на Районен съд Велико Търново и я обжалват на втора инстанция.

Със свое решение магистратите са признали подсъдимия Димитър П. Б. за виновен в това, че на 3 октомври миналата година в с. Беляковец отправил спрямо П. Й. Х. закана с убийство, която би могла да възбуди основателен страх за осъществяването й - „Ще те убия", „Ще те изпазя, когато няма никой и ще те убия" и „Ще платя на двама да те изнесат от къщата".

Първоинстанционният съд осъдил подсъдимия на лишаване от свобода за срок от шест месеца, изтърпяването на което отложил за срок от три години (условно).

Димитър П. Б. е осъден и да заплати в полза на гражданския ищец П. Й. Х. сумата от 1000 лв. като обезщетение за претърпени неимуществени вреди вследствие извършеното престъпление по повдигнатото обвинение, като искът за горницата до 2000 лв. е отхвърлен като неоснователен.

Делото в Окръжен съд - Велико Търново ще се гледа идната седмица и е образувано на основание въззивни жалби от подсъдимия и от частния обвинител и граждански ищец.

Коментари

Задължително поле