Осъдиха двама души за купуване на гласове

Наложени са наказания за „купуване на гласове“ в Бяла Слатина и за гласуване два пъти в различни села на Благоевградска област, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Бяла Слатина между държавното обвинение и защитата на П. Иванова е сключено споразумение за извършено от нея престъпление.

Тя се призна за виновна в това, че през март 2017 г. предлагала парични средства на различни лица от гр. Бяла Слатина с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия на парламентарните избори на 26.03.2017 г.

С одобреното от съда сключено споразумение, което има характер на влязла в сила присъда, на Иванова е наложено наказание от пет месеца „Лишаване от свобода“ с изпитателен срок от три години.

А. Илиев от с. Мосомище ще заплати глоба в размер на 450 лв. за извършено от него престъпление на местните избори през 2015 г.

На 25.10.2015 г. в с. Хвостяне, община Гърмен и в с. Мосомище, общ. Гоце Делчев, Илиев упражнил избирателното си право два пъти на провежданите местни избори. След като пуснал бюлетина за общински съветници и кметове в избирателна секция в с. Хвостяне, той гласувал и в с. Мосомище.

Илиев се призна за виновен по повдигнатото му от Районна прокуратура – Гоце Делчев обвинение и сключи споразумение, което съдът одобри. Освен наложената глоба, той ще заплати и съдебните разноски в размер на 67,40 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право