Осъдиха две врачки, отмъкнали 46 000 лв. от четири жени за разваляне на черна магия

Районният съд във Велико Търново постанови присъди за две врачки, които завлекли с 46 000 лв четири жени с обещание за разваляне на черна магия. Наказание от 2,6 г затвор е присъдено за 38-годишната гадателка Мариана Маринова. Тя и в момента е в Сливенския затвор по други присъди за същото шарлатанство. Партньорката и Евдокия Генчева на 24 г пък е получила 2,6 г условно с 5-годишен изпитателен срок,защото няма предишни осъждания.

Двете измамнички са успели да омаят наивните клиентки и за 3 години да ги ощетят със солидната сума. Нито една злина не била премахната, но семействата останали без пари и семейни бижута и затънали в дългове,защото вземали кредити да плащат на изкусните мошенички. Едната врачка дори обещала да помогне за успешен край на дело в Страсбург, където щели да наплатят стойността на златото, което тя изразходила за разваляне на черна магия.

24-годишната Евдокия и 38-годишната Мариана действали във Велико Търново и Горна Оряховица до миналата година заедно и поотделно. Те обаче се представяли с друга самоличност – Евдокия като Мария, Мариана като Надежда. Мариана вече е осъдена на 2,6 г. затвор преди няколко месеца и сега изтърпява наказанието си. Тя е в килия в затвора, защото бе измамила жена от село Обединение, че има трансцедентални способности и ще прокуди от нея, сина и дъщеря й отрицателни енергии.

Мнимата магьосница убедила пострадалата, че трябва да й даде за услугата 7825 лв., с обещанието, че ако не подейства направената от нея магия, ще ги върне.

Мошеничката срещнала клиентката си близо до сградата на поликлиниката във Велико Търново.На това място тя и Евдокия са причаквали и другите си жертви, защото смятали, че хората, които отиват към лекарските кабинети поради здравословни проблеми и в такива моменти са емоционално нестабилни и ще успеят лесно да спечелят доверието им.

Двете врачки са осъдени и за други подобни злодеяния. От март до юли 2013 г. във Велико Търново "Мариана поддържала у А. Г. заблуждение, че може да съдейства чрез ритуали и осигуряване на адвокатска защита за завеждане на дело в Страсбург за връщане на предадените за изчистване от магия златни накити и пари на развалящата магии Мария, тоест Евдокия. Ако не заплати за ритуалите за разваляне на магия, ще последва смърт за сина й и баща й и тежки последици за нейното и на майка й здраве.

Новата жертва на мнимата врачка трябвало дори да купи нов автомобил за двете шарлатанки поради претърпяна от тях катастрофа при придвижването им за разваляне на магия на сина й. Така Мариана успяла да изкара 27 644 лв. от А. Г. През април 2014 г. тя откраднала от Д. С. и 610 лв., отново с измама", пише в обвинителния акт срещу извършителките.

Така Евдокия бе осъдена, защото от март до декември 2012 г. срещу обещания за разваляне на черна магия на нея и за близките й причинила имотна вреда на А. Г. в размер на 16 566 лв. Това са заплатени суми от 6370 лв. и стойността на невърнатите 9000 лв. и златни накити за 1196 лв. Срещу същото обещание на шест пъти в отделни случаи от други две жени пък получила общо 1608 лв.

Двете Касандри последно са се подвизавали в Горна Оряховица. Преди това обаче живеели във великотърновското село Ресен и били почти едно семейство, защото мъжете им били роднини. Младите жени първо се специализирали като гледачки, но после решили да пробват и развалянето на магии. Усвоили уменията да бъдат мили и любезни към отчаяни хора край болници, лекарски кабинети, на автобусни спирки, в парковете. Там заговаряли видимо самотни и отчаяни хора и предлагали услугите си да ги утешат и помогнат. Някои се хванали на въдицата.

Така за три години двете измамнички успели да изкарат само от четирите жени 46 000 лева.

Коментари

Задължително поле