Оставиха в ареста пияния водач, убил двама при катастрофа в Пловдив

Орбан: Ако Турция пусне бежанците, ще трябва да използваме сила, за да защитим границите си

Транспортират в „Пирогов“ 16-годишна, пила по греша сода каустик

Аз-приятелят като поетическа сплав

Доведеният син на Стефан Данаилов: Лекарите го поставиха в медикаментозна кома, за да не се мъчи

Рекорден брой от 196 150 посетители отчита музей „Етър”-а в Габрово Статистиката е за деветте месеца на годината

Китай: С Вашингтон сме в „първа фаза“ от изготвянето на търговското споразумение

Осигуровки за шефове в няколко фирми

Верижна катастрофа затруднява движението край Мездра в посока столицата

Джина Стоева и Ивена отново запяха заедно

Външно: Препоръчваме на българите да не пътуват до Каталуния заради протестите, опасността е голяма

Съдът разпореди ново разследване за смъртта на дете на училищна площадка Родителите на 8-годишния Красимир продължават да водят гражданско дело за 600 000 лева срещу община Велико Търново

Осъдиха мъж, продал зад гърба на жена си колата й

Сливенец бе изправен пред Районния съд за това, че продал зад гърба на жена си колата й „Ауди А8“. Мъжът получи условна присъда от 8 месеца с 3-годишен изпитатален срок. Освен това той ще трябва да плати на съпругата си обезщетение за имуществени вреди в размер на 15 600 лева, колкото струва автомобилът, заедно с лихвите върху сумата, 2 хил.лева за направените от нея разноски за адвокат и още 880 лева – държавна такса и съдебни разноски – съобщиха от съда.

Двамата съпрузи сключили брак през 2011 г. Малко по-късно мъжът купил автомобила, като документите по сделката и регистрацията били на негово име. Той карал „Ауди“-то, тъй като тя нямала шофьорска книжка. През 2015 г. обаче подписали брачен договор, с който се споразумели за придобитото по време на брака им имущество. Съгласно този договор, колата ставала собственост на жената. Освен това при развод се прекратявали правата на съпруга да ползва имотите и имуществото, собственост на половинката му.

Няколко месеца след тези събития жената започнала да настоява да си вземе автомобила, но получавала отказ. Мъжът й го продал чрез обява в интернет. При оформянето на документите в „Пътна полиция“ и пред нотариус той посочил неверни данни в подписаните от него писмени декларации, включително и за това, че уж не бил женен.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. За какво ѝ е кола, слад като няма книжка? Ааа, за да изнудва съпруга. Разбираемо. Е гати и съда. Ако беше убил някой по-малко щеше да му даде.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.