Осъдиха мъж, продал зад гърба на жена си колата й

Сливенец бе изправен пред Районния съд за това, че продал зад гърба на жена си колата й "Ауди А8". Мъжът получи условна присъда от 8 месеца с 3-годишен изпитатален срок. Освен това той ще трябва да плати на съпругата си обезщетение за имуществени вреди в размер на 15 600 лева, колкото струва автомобилът, заедно с лихвите върху сумата, 2 хил.лева за направените от нея разноски за адвокат и още 880 лева - държавна такса и съдебни разноски - съобщиха от съда.

Двамата съпрузи сключили брак през 2011 г. Малко по-късно мъжът купил автомобила, като документите по сделката и регистрацията били на негово име. Той карал "Ауди"-то, тъй като тя нямала шофьорска книжка. През 2015 г. обаче подписали брачен договор, с който се споразумели за придобитото по време на брака им имущество. Съгласно този договор, колата ставала собственост на жената. Освен това при развод се прекратявали правата на съпруга да ползва имотите и имуществото, собственост на половинката му.

Няколко месеца след тези събития жената започнала да настоява да си вземе автомобила, но получавала отказ. Мъжът й го продал чрез обява в интернет. При оформянето на документите в "Пътна полиция" и пред нотариус той посочил неверни данни в подписаните от него писмени декларации, включително и за това, че уж не бил женен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България