Осъдиха на 16 г. затвор гуру на секс секта

Харемът на Митрадевананда изкарал милиони за гуруто си.

Руснакът Сергей Кириенко беше заловен в Бургас

Жените плащали по 7200 евро, за да станат част от харема

Създателят на порно сектата “Каула Дхарма” Сергей Кириенко, който се укриваше в България, но беше заловен и екстрадиран, преди три дни получи 16 години затвор в Русия. Той е осъден за изтезаване и сексуално насилие над деца, които държал насила в мазе в Подмосковието. Нареклия себе си Митрадевананда Парамахамси редовно пребивал малчуганите за най-малкото провинение и ги насилвал сексуално.

Съучастничката му Татяна Северцева, която също беше задържана в България, получи 15 години затвор. Трети член на сектата - Дмитрий Цатурян е осъден на 6 г.

Сергей Кириенко е от Хабаровск и по професия е инструктор по йога. Почти 20 години работи като фитнес инструктор в Москва, когато му идва идеята да се замогне, като си направи публичен дом. Но не обикновен, а облечен в “учението” му, че само чрез безразборен секс човек може да просветли ума и душата си. За кратко време той става милионер, като привлича млади жени, за които се “жени”, а след това

ги заставя да проституират и да участват в порно филми.

Гуруто влага пари за пластични операции на наложниците си, от които изкарва стотици хиляди евро чрез сниманите от него порнофилми, които разпространява в САЩ, Европа и Мексико.

В края на 2015 г. срещу него започва разследване в Русия след изчезването на 5-годишния Яша Зиборов, който заедно с майка си е в порно сектата. Тревога бият бабата и дядото на момченцето, което с помощта на родителката си е било подложено на сексуални издевателства. Един от осъдените - Цатурян, успява да убеди близките, че момченцето е починало и руската полиция започва арести на сектанти. Няколко месеца по-късно детето е открито в Беларус, след като арестуваната в България Татяна Северцева признава къде е Яша. Най-вероятно той е трябвало да бъде изведен в Латинска Америка, където се намира майка му Анастасия, която се крие от руското правосъдие. За да не бъде осъден, Митрадевананда Свами бяга от Русия и заедно с няколко от сектантите пристига в България. У нас той развива бурна дейност, като

вербува български момичета да му станат “жени”,

а след това ги заставя да участват в порнофилми и секс оргии. През юни 2017 г. е арестуван в Бургас заедно със съучастничката си Татяна Северцева.

В деня, когато трябваше да бъде екстрадиран, Митрадевананда беше намерен в килията си в Бургаския затвор изпаднал в необяснима кома. “Бяха регистрирани възпалителни промени на белия дроб, наличие на синузит и девиация на носната преграда - от страна на главния мозък нямаше отклонения. Той има по-специфичен начин на живот, йога, веган е, всичко е възможно в този наш динамичен живот”, уточни тогава д-р Даниела Люцканова, старши лекар в УМБАЛ - Бургас. Седмица по-късно руснакът се върна отново в съзнание. Причината за комата така и не беше изяснена, но според специалисти йогата Митрадевананда Свами е можел да контролира такива състояния и го е използвал, за да не бъде екстрадиран. “Той е добър, помага на всички, съветва как могат да станат по-силни, по-успешни, по-добри, реално той е благодетел. Всички майки, които живееха при Митрадевананда, бяха там по собствена воля”, твърдеше тогава Сверецова, която беше екстрадирана малко преди гуруто си и също е осъдена. Тя е права за едно -

жените доброволно отивали в сектата,

където Митрадевананда се грижи те да изглеждат добре - наема им коафьори, масажисти и дори плаща са пластичните им операции. Целта е една - порнофилмите и клиентите, които плащат добре за секс с наложниците.

Пари гуруто получава и от самите кандидатки, които си плащат, за да влязат в порно сектата. Първоначалната сума е 1200 евро за жените и 6000 евро за мъжете. В България апетитите на Кириенко нарастват и той обявява нова цена - 7200 евро за жените и 36000 евро за мъжете. Както и изпитателен срок от 1 година. По време на следствието е станало ясно, че той е планирал задълго да остане в България, където да разшири дейността си, като си изписва нови жертви от Русия и от страните от бившия СССР.

 

С парите, изкарани от многобройните си жени

Митрадевананда тънел в разкош във вила в Подмосковието

Сергей Кириенко създава сектата през 2012 г. като смесица от индуизъм, екзорсизъм и собствени фантазии. Като финтес треньор в Москва, започва да опипва почвата, преподавайки йога с тантрически практики. Изненадващо се появяват много последователки, които искат да повишат сексуалноста си. Сред тях са не само самотни жени, но и напълно успешни супруги, майки и бизнес дами. През 2015 г. гуруто се жени за Ксения Ходирева, на която не пречат многобройните жени от харема му, с които живее заедно в триетажна вила в градчето Беляниново, Московска област. Ако се съди по снимките, които сам качвал в интернет, обстановката в нея е доста богата - позлатени кресла, камини, мебели от ценни видове дървесина.

Голямата гордост на гуруто е, че може да стои 3 часа главата си, макар че на видеото, което е публикувал в мрежата, успява да се задържи само 3 мин. Киренко обяснява създаването на сектата така: “Всичко започна в Русия, когато имаше гонения срещу жените с леко поведение. Обмисляше се дали да се приема закон срещу проституцията. И аз им предложих защита чрез интернет, чрез сайта на съпругата ми. За целта трябваше да станат мои жени”. Той създава на момичетата страници в интернет със снимки и списък на сексуалните услуги, които извършват, както и цените за тях. Всичко е можело да продължава с години, ако някои от жените не довели в къщата и децата си. Малчуганите са били подложени на безбройни издевателства и сексуални извращения, които са снимани и продавани на педофили, от което се заинтересовала полицията.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право