Осъдиха служител на затвор за подкуп

Прокуратурата е постигнала осъдителна присъда за служител на затвор, получил подкуп. Присъдата е потвърдена на три съдебни инстанции. Екслужителят на Затвора в Ловеч е наказан с две години лишаване от свобода условно с четири годишен изпитателен срок и глоба в размер на 2500 лв. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Параскев С. е признат за виновен и е осъден, по обвинение на Окръжната прокуратура в Ловеч, за това, че на 12 ноември 2014г. като длъжностно лице е взел неправомерно 300 лв от затворник. Бившият инспектор социална дейност и възпитателна работа приел забранения дар в служебния си кабинет. Парите му били дадени от лишен от свобода, за да изготви предложение до началника на Затвора за награждаване. Така затворникът бил настанен в ЗО от открит тип "Полигона" към Затвора в Ловеч в групата, за която отговарял Параскев С.

Инспекторът няколко пъти му бил искал пари,  за да извърши различни дейности по служба в полза на изтърпяващия присъда. Поради това  затворникът  решил да се снабди с очила, в които е монтирана микрокамера. Очилата били намерени и иззети, за което последвало наказание. В следващите месеци той нямал нарушения на реда в затворническото общежитие, като в подобни случаи лишените от свобода били стимулирани с награди. Подкупът бил поискан и даден във  връзка с изготвяне на предложение за награда на лишения от свобода.

Коментари

Задължително поле