Осъдиха условно мъж за закани за убийство към бившата му приятелка

Варненският районен съд даде условна присъда на 36-годишен мъж за закани за убийство към бившата му приятелка. Подсъдимият се признал за виновен по повдигнато  обвинение по чл.144, ал. 3 от Наказателния кодекс.

В условия на продължавано престъпление, на два пъти, с общо две деяния в периода от 2 август 2017 г. до 3 декември 2018 г. той заплашвал доскорошната си приятелка, с което предизвикал основателен страх у нея от осъществяването на заканите, съобщиха от пресцентъра на ВРС. В единия от случаите подсъдимият пред свидетели заплашил потърпевшата с думите „когато свърши ограничителната ми заповед, ще те заколя“, като демонстративно показал запасан под дрехата си нож. Следващият път при среща в заведение той отново се държал агресивно, буйствал и се заканвал на пострадалата, заради което била сигнализирана полицията.

Деянието, извършено от подсъдимия, представлява престъпление против личността. Той е неосъждан досега и получи наказание от една година лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с три години изпитателен срок. Присъдата на Районен съд – Варна подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Коментари

Задължително поле