Осъдиха условно шофьор, убил човек и ранил двама

Снимка: Архив

30-годишен шофьор бе наказан от Варненския окръжен съд с 2 г. и 8 месеца лишаване от свобода, отложени с 4-годишен изпитателен срок заради катастрофа, в която причинил смъртта на друг водач и средни телесни повреди на две пътнички.

Тежкият инцидент станал на 20 август 2016 г. на пътя Бургас-Варна, близо до ресторант "Харамията". Без видима причина Николай навлязъл с колата си "Пежо" в насрещната лента и блъснал "Тойота Авенсис", която излетяла в крайпътния банкет. От удара автомобилът на Николай се завъртял и нацелил челно преминаващ "Роувър". Шофьорът му загинал след часове от комбинирана травма на гърди, корем и таз и контузия на сърцето. Пътничка в същата кола била тежко ранена, както и спътницата на Николай, която дълго лекувала травми на крака, ръката и снагата. Виновникът за зверската катастрофа също прекарал известно време в болница. В хода на досъдебното производство той изразил съжаление за стореното, но бил категоричен, че не помни нищо от момента на инцидента.

Магистратите го лишиха от право да шофира за срока на присъдата, която може да се протестира и обжалва пред Апелативния съд във Варна.

Коментари

Задължително поле