Осъдиха 40-годишен педофил, блудствал с три съседски деца

3 години и 4 месеца затвор след съкратено съдебно следствие

Ефективна присъда е постановил Окръжният съд в Търговище за 40-годишен мъж, блудствал с три съседски деца. Дилян Д. е получил наказание от 3 години и 4 месеца лишаване от свобода при условията на съкратено съдебно следствие. Това уточняват от Апелативна прокуратура във Варна, допълвайки, че мъжът е признал сторенето и по негово искане не са разпитвани свидетел. По този начин полагащото му се наказание е било намалено с 1/3.

От прокуратурата съобщават, че мъжът е страдал от разстройство на сексуалното влечение-педофилия. Трите съседски деца, момчета на 6 и 8 години и момиче на 9, са живеели в една общинска къща заедно с мъжа.

Миналото лято безработният мъж завързал по-близък контакт с децата. Черпел ги с лакомства, позволявал им да пият кафе, да пушат цигари. Пускал им детски филмчета при честите им гостувания в дома му, но в един момент филмите преминали в клипове с порнографско съдържание. Започнал да играе с децата на „чичо доктор” и да им прави уж масажи, като по този начин извършвал блудствени действия.

От прокуратурата допълват, че приятел на един от бащите на децата видял как едното влиза в дома на съседа, носейки запалена цигара и кафе и това го възмутило. Споделил с таткото, който при разговорите със сина си разбрал, че нещата са изключително тревожни и така родителите потърсили полицията.

Коментари

Задължително поле