Отново горят отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Още една жертва на коронавируса у нас

Соломон Паси: Първото нещо, което можеше да бъде направено, беше да се въведат общоевропейски правила

Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни при подходящи условия

Без зони за платено паркиране в София до 12 април

Геймингът спасява Формула 1 и НАСКАР

Тодор Кантарджиев: Позабавихме нещата, сега е най-важна самодисциплината на българите

Случаите на коронавирус в света са близо 600 000

Уикенд посвети албум на Бела Хадид Чувствата на рапъра към модела не са изстинали

Вокалистът на „Рамщайн“ няма коронавирус

Гуми се регенерират автоматично Реално няма опасност от спукване

Красимир Вълчев: Учебната година вероятно ще бъде удължена до юли Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, обясни министърът

23 варненци ще плащат по 5000 лв. глоба заради разходки в Морската градина

Интелигенцията и Църквата Добрата книга, пълна с истина и мъдрост, не е създадена от печатаря, макар че е дело на неговите ръце

Емил Караниколов: Държавата има отговорсност към всеки човек и бизнес Трябва да направим всичко възможно, за да може българинът да остане на работа, заяви министърът

Отбелязаха 149 години от подвига на Хаджи Димитър и Стефан Караджа в Свищовско

Тържествено бе отбелязана 149-та годишнина от слизането на дунавския бряг в местността Янково гърло в свищовското село Вардим на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа.
В центъра на селището преди няколко години бе монтирана паметна плоча за героите от четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, загинали през 1868 година. Пред нея венци и цветя поднесоха кметът на община Свищов Генчо Генчев, председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов и кметът на село Вардим Сенка Добрева.
Пред пълния площад в селото Сенка Добрева припомни исторически събития, свързани с четниците. Тя призова винаги да помним делото на нашите предци. Местните жители бяха поздравени и от кмета на общината Генчо Генчев. Той подчерта славното минало на село Вардим и значимостта му за Община Свищов. В словото си Генчо Генчев заяви, че вече се работи по няколко програми за развитието на селото, както и за справяне с един от основните проблеми – пътната настилка. Генчев съобщи и че предстои цялостен ремонт на сградата на местното читалище „Трудолюбие-1907”.
Гости на тържествената програма бяха още секретарят на Общината Любомира Петрова, Росен Маринов – директор на дирекция „Култура и културно наследство”, Таня Ликова – главен експерт „Култура” към Общината, общински съветници.
Поздравителен адрес за 149-та годишнина от слизането на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа край Вардим бе получен от народния представител Станислава Стоянова.
В концертната програма участие взеха фолклорен танцов състав „Творецът” с хореограф Явор Узунов и народният певец Христо Косашки.
Празничната вечер завърши със заря, организирана от Кметство – Вардим. Местните жители използваха възможността да споделят своите проблеми с гостите от Община Свищов, а кметът и председателят на Общинския съвет обещаха да направят всичко възможно да работят за тяхното разрешаване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.