Отвориха процедури за 180 млн. лв. по Плана за възстановяване

Процедури за 180 милиона лева са отворени по Плана за възстановяване и устойчивост. Това каза в Шумен министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева. Тя участва в „Дискусионен форум с бизнеса от региона”.

Освен за купуване на съоръжения и подобряване на производството, има и процедура, насочена към подобряване на капацитета на индустриалните паркове и зони. 

"Може да се кандидатства за закупуване на съоръжения за подобряване на производството, като намаляване на пластмасовите материали и продукти, които да бъдат преработени и след това да бъдат върнати отново в процеса на производство, използване на отпадъчните материали за създаване на нови продукти и услуги и подобен вид съоръжения, които да подкрепят цялата технологизация около кръговата икономика", посочи Стойчева. 

Министърът отбеляза, че друга отворена процедура е свързана с подобряване на капацитета на индустриалните паркове и зони. Тя е свързана с това да се финансира довеждаща инфраструктура, както и съоръжения и изграждане на сгради, капацитет за научно-развойна дейност, като цяло инвестиция в подобряване на капацитета на тези зони, за да може да се осигури следващият етап, в който вече да бъдат развити иновации. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции