Раненият алпинист на Олимп е без признаци на живот

Толгахан Сайъшман стана татко

Преизбраха проф. Христо Бонджолов за ректор на ВТУ С 202 гласа „за” новият председател на Общото събрание на вуза е проф. Антоанета Анчева

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Идрис М., обвинен в държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество

Заплаща ли се извънреден труд по време на командировка?

Благоевград събра най- пъстрите и екзотични пеперуди в изложбата „Живи тропически пеперуди“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 май 2019

Български алпинист е ранен на Олимп, в ход е спасителна операция

Четири възможни варианта за преместване на националния стадион

Градушка отне поминък, земеделец го връща Стихии нанесоха щети в Свищов, Левски и Русе

Във Велико Търново откриват паметник на Христо Ботев навръх 2 юни

Осигуровки и за доходи от продажби в интернет Хората, които извършват стопанска дейност, с вноски като еднолични търговци

20 години навърши Дневният център за деца с увреждания в Дебелец

100 декара от сметището край село Цалапица горят

Отдават на животновъдите в Търговищко още 5350 дка. мери и ливади

5350 дка. мери, ливади и пасища пуска под наем в землищата на 51 населени места и 2 квартала общината в Търговище. Площите ще бъдат ползвани от животновъдите за срок от 5 години. Кандидатите трябва да подадат документи в местната администрация. Те ще участват в разпределението на свободни площи, които са останали след процедура през 2015 г., уточняват от кметството.

Най-много пасища и мери се отдават в района на село Подгорица, където са предвидени 320 дка. В землището на Буйново са обявени 303 дка., а в Макариополско – 285 дка.

Цените за декар земя са определени според категорията на имотите, тяхното разположение, землището, в което се намират. Най-ниската цена за пасища и мери е 5 лв., като по-масово са по 7 и 8 лв. за дка. на година. В районите на Съединение и Макариополско парцелите са оценени между 10 и 12 лв. за дка. Най-много се заплаща за ливада в землището на село Бистра, където цената стига 13 лв. годишно.

Комисия ще разгледа постъпилите заявления и ще извърши разпределението на пасищата, мерите и ливадите от общинския поземлен фонд.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.