Министър Каракачанов открива исторически паметник, посветен на Дойранската епопея

Британец загуби 4 апартамента в Банско, не плащал данъци и поддръжка

Премиерът Борисов разпореди работа в пълен синхрон и в съкратени срокове относно ситуацията с язовир „Студена“ (СТЕНОГРАМА)

Внучката на Тодор Колев се снима дибидюс (СНИМКА)

Отложиха дело за избор на съветници в Горна Оряховица за изслушване на експертиза

Купуване на недвижими имоти в Гърция вече и чрез ПОС-терминал

Парламентът прие държавния бюджет за 2020 г.

Задържаха за 72 часа шофьора, причинил смърт на 5-годишно дете Обвинен е в три нарушения на Закона за движение по пътищата и за бягство от местопроизшествието

МВнР: Българите в Италия да избягват наводнените райони и най-вече Венеция

По-слаб финал на сезона отчетоха хотелите във Варненско

Адвокат на Цветан Василев: Той иска да бъде разпитан по делото „КТБ“

„Цеките“ от Efbet собственици на купища имоти за десетки милиони в България и в чужбина

Жена загина при пожар във Варна

Джакпотите от тотото връщат българите от чужбина

Парламентът удължи работното си време заради Закона за държавния бюджет

Отдават почит на народните будители в Елена

Почит на народните будители ще бъде отдадена в Елена. Акценти в културния календар на общината и през 2019 г. са бележити събития и годишнини, свързани с еленските будители.

Средно училище „Иван Момчилов“ организира „Момчилови дни“, посветени на 200-годишнината от рождението на патрона на училището и на Деня на народните будители. Проявите започват още на 29 октомври. В часовете преди обяд ще се проведе избор за училищен ученически омбудсман, от 14.30 ч. ще има мажоретно шоу, а след него празнична торта. На 30 октомври от 18 ч. е празничният концерт на училището. На следващия ден от 10 ч. е спортният празник за трети и четвърти клас. В същия час ще бъде поднесен венец пред паметната плоча на Иван Момчилов на Даскалоливницата, след което започва ученическа конференция, посветена на патрона на училището. Щафетата за учениците от пети до осми клас е от 14 ч.

Новоизбраният училищен омбудсман ще положи клетва пред Даскалоливницата от 17 ч. и след поетично-музикалната програма на четвъртокласниците ще потегли факелно шествие с поднасяне на венци пред паметниците на еленските будители до централния площад на града. Тук ще бъде запален вечният огън и произнесено слово.

На 31 октомври основно училище „Отец Паисий“ в с. Константин организира юбилейно тържество по повод 1 ноември и 140 години от основаването на училището. Тържеството ще се проведе от 10 ч. в салона на читалището, а след него ще има неформален разговор за днешните будители в училище.

На 31 октомври от 16.30 ч.в Туристическия информационен център ще бъде открита изложба и наградени победителите от конкурса за графична рисунка или колаж на тема „Дарителите – национална гордост“, организиран от Центъра за подкрепа за личностно развитие и община Елена.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.