Откриват пет обновени лаборатории във Факултета по химия и фармация на СУ

Във Факултета по химия и фармация на Софийския университет "Св. Климент Охридски" днес от 16.00 часа ще бъдат открити пет учебни лаборатории, които са обновени напълно, съобщиха от висшето училище.

На откриването ще присъстват ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, деканът на Факултета по химия и фармация на СУ акад. Петър Кралчевски, Факултетният съвет на Факултета по химия и фармация, преподаватели и студенти.

В лабораториите по фармацевтична химия, по технология на лекарствените средства, по токсикология, по токсикохимия и по фармакогнозия е направен основен ремонт на всички инсталации. Петте лаборатории са изцяло оборудвани със съвременно обзавеждане по химия, включващо лабораторни маси, шкафове и лабораторни камини за отвеждане на вредните пари.

Ремонтът на лабораториите е на стойност 270 000 лева е извършен от избрана от Факултета по химия и фармация фирма, водеща в тази област.

В обновените лаборатории ще се обучават студенти от специалността "Фармация" и от специалностите в професионалното направление "Химически науки" в Софийския университет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование