Откриват третата в света ледена пързалка на топло море

50 млн.евро е инвестицията в новия туристическо-спортен комплекс в Кранево

Третата в света ледена пързалка след тези в Дубай и Сочи, където се проведоха последните олимпийски игри, се открива в Кранево. По нея вече тренират състезатели от различни страни.

Уникалното спортно съоръжение е част от 5-звездния комплекс "Терма ЕКО" в курортното селище. Инвестицията е на стойност над 50 млн. евро.

Към ледената пързалка има и зала за художествени тренировки. За обработката на леда е закупена ролба на стойност над 200 000 евро. Топлият въздух, който се отделя при работата на климатичната система на пързалката, се използва за подгряване на открития и закрит басейни с олимпийски размери, които са част от спортния комплекс. Той включва още терени за игра на различни спортове, както и специализиран фитнес-център, и отделение за рехабилитация на спортисти и гости.

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие ледената пързалка на официална церемония в събота. Инвеститорът е направил преди дни безвъзмездно и като жест към община Балчик, на чиято територия е Кранево, асфалтов път за 400000 евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони