Откриха беглец от правосъдието, крил се в чужбина

Øîôüîðúò Íåäèì, ïðè÷èíèë ñìúðò íà ïúòÿ è óêðèâàë ñå îò çàêîíà, îñòàâà â àðåñòà ñ ïîñòîÿííà ìÿðêà ðåøè â ïåòúê ñëåäîáÿä îêðúæíèÿ ñúä â Øóìåí

Шофьор, който причини смърт на пътя през есента на 2014 г. и се укри от правосъдието в чужбина, беше задържан. Недим Хюсеин/42г./ се прибрал в родното си шуменско село Браничево, замесил се в скандал и при пристигане полицаи установили, че е издирван.

Окръжната прокуратура в Шумен е наложила 72-часов арест. Внесено е и искане в Шуменския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо беглеца, който се укрива от българското правосъдие от 24 ноември 2015 г., съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

На 29 октомври 2014 г. към 22 часа на пътя Силистра – Шумен 42-годишният мъж управлявал автомобила си „Форд мондео“ с шуменска регистрация с превишена скорост. На 150 метра от разклона за село Пристое колата му застига и блъска магарешка каруца, в която пътуват братята Рейхан и Серхан Исмаил. Веднага след инцидента обвиняемият Хюсеин напуска мястото на  произшествието. На 15 ноември пострадалият Серхан починал, а на брат му лекарите отстранили слезката.

На 20 ноември 2015 г. Окръжната прокуратура в Шумен повдига обвинение за извършеното престъпление спрямо Недим Хюсеин. Четири дни по-късно, въпреки че е призован обвиняемият не се явил. Окръжната прокуратура в Шумен го обявила за местно и централно издирване и го привлякла като обвиняем при условията на задочното производство. Следите на издирвания обвиняем се губят почти една година.

Установено е, че преди 20 дни той влязъл безпроблемно през ГКПП – Дунав мост и отишъл в родното си село Браничево, където се забъркал в скандал и бил задържан от полицията.

Местни хора твърдят, че шофьорът с убийство на пътя хванал пътя към Германия веднага след катастрофата. Семейството му останало в Браничево. Някои дори не бяха чували, че се е прибрал. Според запознати, преди време Недим е лежал в затвора за бягство от казармата и за кражба.

Коментари

Задължително поле