Доналд Туск и Ангела Меркел разговаряха по телефона с Володимир Зеленски

Мехмет Акиф Алакурт ядоса турските жени

Бизнесът срещу саботажа на зимния туризъм Не можем да очакваме хората да се върнат след 4 часа чакане на лифта, категоричен е зам.-председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 24 април 2019

„Хемус” задминава Плевен след 3 години (обзор)

Сантра стана телевизионна водеща

Велико Търново домакинства националната дискусия „Общини БГ 2030“

Валентин Николов: В близко време ще бъдат прекратени договорите с американските централи в „Марица-изток“

Родител 1 и 2 в бланките за забавачка в София (обзор) Полетата бяха променени отново на “майка” и “баща”

Лютви Местан трябва да внесе гаранция от 10 000 лева до 25 април

ГЕРБ отстъпиха за адвокатските доноси

Проф. Румен Гечев: Проблемът на днешното управление не е в 10 или 30 апартамента, а че има милиардни загуби от нереализираните проекти

Рибари ще стават туроператори Турски сафрид по 7 лв. килото заля пазара

Вебер ще спира „Северен поток 2”

Нова партия ще агитира за „оставане” в ЕС

Откриха изложба в Парламента

Под надслов „Водата” (техника аквапис) в Клуба на народния представител в Парламента беше открита фотоизложба на Тодор Ставрев. Реализирането на експозицията е по инициатива на Диана Саватева – зам.-председател на Комисията по култура и медии, депутат от Бургас, която говори за тази уникална техника, определяна като „уловената енергия на мига”.

Вернисажът се състоя на 21 март – в навечерието на Международния ден на водата (22 март). Освен самият художник фотограф Тодор Ставрев, в откриването взеха участие децата от фолклорен състав „Нестинарче” от град Царево с ръководител Златка Ставрева. Децата изпяха няколко песни, в които също са включени елементи, визиращи водата. На събитието присъства Цвета Караянчева – председател на Народното събрание, която приветства децата с думите: „Водата е толкова чиста и истинска. Тя крие тайни в паметта си, ние трябва да бъдем отговорни, за да я запазим за идните поколения. Нека колегите от бургарския избирателен район винаги така приятно да ни изненадват! Бургас е в сърцата ни”.

В експозето си Ивелина Василева – председател на Комисията по околната среда и водите, обърна внимание на връзката между изкуството, водата и щастливото бъдеще за децата ни: „Тази година Световният ден на водата има ново мото и то е: „Вода за всички, всеки е важен”. Водата е здраве, богатство, конституционно право. Нека се замислим как да я ползваме разумно, да я пазим чиста, как тя да бъде възможност за развитие на икономиката. През последните години са разработват нови системи за пречистване на отпадъчните води, развиваме минералните си извори, разгръщаме потенциала и на Черно море. Радвам се, че днес чрез изкуството и децата тези послания стигат до всички. В децата е нашата надежда – те ще разгърнат зелените идеи”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.