Откриха луксозен хотел „Хаят“ до езерото Правец

Снимки: Пламен Стоименов
Луксозният Hyatt Regency Pravets Resort е перфектната дестинация за взискателни клиенти, пътуващи по работа или на почивка.

Разполага с 25-метров отопляем вътрешен басейн, гурме ресторанти и голф игрище с 18 дупки

Присъстваха световноизвестни певци и лидери в туризма

Чудесно място за почивка и конференции

Луксозният хотел Hyatt Regency Pravets Resort на брега на езерото Правец беше официално открит в петък. В събитията по случай отриването на хотела се включиха световно известни музиканти и певци. А на специална конференция бяха обсъдени предизвикателствата и възможностите в туристическия сектор.

Само на половин час път от София, луксозният Hyatt Regency Pravets Resort в Правец е перфектната дестинация за взискателни клиенти, пътуващи по работа или на почивка. Живописният хотел разполага с 244 съвременни стаи и апартаменти с изглед към спокойното езеро Правец или величествената Стара планина, подмладяващ спа център с 25-метров отопляем вътрешен басейн, гурме ресторанти, конферентен център за до 500 делегати и голф игрище с 18 дупки. С фантастична гледка във всяка посока и съчетанието на лукс и гостоприемство хотелът е идеално място за събития и групи от всякакъв размер, било то корпоративни или частни събития, семинари, сватби или тиймбилдинг дейности. Мекият планински климат и природната красота около Правец го правят чудесно място за туризъм и релакс на открито.

Туристическата конференция “Говорят лидерите. Предизвикателства и възможности в туристическия сектор” събра водещи фигури от туристическата индустрията, които дискутираха състоянието на туристическия сектор и неговите бъдещи перспективи. В конференцията участваха Лъчезар Тодоров - изпълнителен директор на TWIG, Такуя Аояма - вицепрезидент, развитие, Hyatt International - ЦИЕ и Африка, Ирена Георгиева - зам.-министър на туризма, Джулия Симпсън - президент и главен изпълнителен директор на Световния съвет за пътувания и туризъм. Модератор на конференцията беше Николина Ангелкова, министър на туризма в периода 2014-2020 г.

“След многомилионен капитален ремонт и успешна прoмяна на бранда, днес отваряме Hyatt Regency Pravets Resort. Конференция за предизвикателствата и възможностите в туризма и предстоящият музикален празник задават тона за бъдещото развитие на Hyatt Regency Pravets Resort като пазарен лидер и предпочитано място за срещи и събития в България”, каза Лъчезар Тодоров, главен изпълнителен директор на TWIG.

Музикална сцена

Синхронно изпълнение на симфонична музика и фойерверки

Лусиен Реноден Вари е в България

Откриването на Hyatt Regency Pravets Resort е съпроводено от първото издание на Pravets Art Nights.

Световноизвестни музиканти и певци се включиха в първото издание на Pravets Art Nights на 21 и 22 юли. Своеобразен домакин на събитието е най-престижният български оркестър - Софийска филхармония под палката на неговия ръководител, обичаният от всички маестро Найден Тодоров.

В първата вечер гостите на Hyatt Regency Pravets Resort се срещнаха с “тромпетовата сензация” Лусиен Реноден Вари. Младата тромпетистка, която се изявява и в класиката, и в джаза, е сред най-горещите имена на световната сцена. Тя е обявена за една от трийсетте отличени в класацията 30 Under 30 на Classic FM от Джулиан Лойд Уебър през 2021 г. Нейният последен диск беше дълго време на първо място в класацията на Ейпъл Мюзик и на ББС Мюзик. Младата звезда pазмести тежката си програма, за да се включи в Pravets Art Nights, където изпълни Концерт за тромпет на Хайдн. Вечерта беше посветена на австрийските класици и включваше още произведения от Моцарт и Бетовен.

На 22 юли за първи път в България ще прозвучи синхронно изпълнение на симфонична музика и фойерверки. Симфониците ще изпълнят “Музика на фойерверките” от Хендел, а най-добрите пиротехници са се погрижили за истинските фойерверки. Солисти на вечерта са изисканото косовско сопрано Беса Лугичи, която изпълни главната роля в първата в историята на Косово оперна постановка. Партнира ѝ един от най-добрите български тенори Михаил Михайлов. Събитието е уникално и заради естествения декор на езерото, който напомня за световни фестивали като този в Байройт например.

Изкуственият интелект навлиза в бранша

14,8% ръст на разходите на чуждестранните туристи

Правят персонален маркетинг

В рамките на форума участниците дискутираха дигиталната трансформация в туризма и предимството на електронните визи.

“Секторът на туризма в България показа забележителни резултати във възстановяването след пандемията”, заяви Джулия Симпсън, президент на Световния съвет по туризъм и пътувания (WTTC) на туристическия форум в новооткрития Hyatt Regency Pravets Resort.

“Страната Ви не само продължава да създава сигурна и привлекателна среда за туризъм, но има и огромен принос към положителното развитие на сектора в целия регион. Природните даденостите на страната Ви се простират отвъд широките плажни ивици и красивите планински пейзажи, които предлагат отлични условия за практикуване на зимни спортове”, каза Джулия Симпсън.

Според данни на WTTC, през миналата година чуждестранните туристи са похарчили в България 6,485 млрд. лв. За 2023 г. прогнозата е тази сума да нарасне с 14,8%.

Сред предизвикателствата в бранша е интегрирането на изкуствения интелект (AI), който прави революция в различни индустрии, включително и туризма. “Приложенията трансформират начина, по който пътешествениците планират своите пътувания и получават персонални препоръки. AI позволява персонализирани маркетингови кампании, като сегментира клиентите въз основа на техните предпочитания и поведение, както и системи за динамично ценообразуване, които регулират цените в реално време въз основа на фактори, като търсенето и наличността”, каза бившият министър на туризма Николина Ангелкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм