Откриха мъртво детето, което падна в 100-метрова шахта в Испания

Спасителите откриха мъртво момченцето, което падна в дълбок сондажен отвор в Испания преди близо две седмици, предадоха световните агенции, като се позоваха на властите.

Двегодишният Хулен Росело паднал в 107-метровата шахта с широчина от едва 25 сантиметра в южната провинция Малага на 13 януари. Момченцето изчезнало по време на семейно събиране в планински район. След като търсили детето, родителите установили, че то трябва да е паднало в шахтата.

От 70 метра дълбочина надолу отворът бил задръстен с камъни. Спасителите копаеха денонощно в опит да достигнат до детето по паралелен тунел, като на места бяха затруднени от твърда скала.

Сондажният отвор бил прокопан незаконно миналия месец по време на проучване за вода и оставен необозначен. Теренът е собственост на член на семейството на загиналото дете.

За да установят как точно се е стигнало до трагедията, властите разпитват семейството на момченцето, собственика на имота и човека, прокопал сондажния отвор.

Испания се развълнува дълбоко от съдбата на малкия Хулен. Трагедията стана още по-голяма предвид факта, че семейството вече е загубило едно дете - тригодишно момченце, което починало през 2017 г. от сърдечна криза.

„Цяла Испания се присъединява към безграничната скръб на семейството на Хулен. Следяхме отблизо всеки етап от достигането до него. Благодарим за неуморните усилия на онези, които го търсеха през всичките тези дни“, написа в Туитър испанският премиер Педро Санчес.

Коментари

Задължително поле