Откриха над 1 килограм наркотици в жилище столичния квартал "Дружба"

Снимка: Архив

Над 1 килограм наркотици са открили в жилище в столичния квартал „Дружба“ полицаи от СДВР, съобщиха от МВР.

На 21 декември м.г. служители на Осмо РУ, съвместно с техни колеги от сектор „Наркотици“ в СДВР предприели проверка на адрес, където задържали двама криминално проявени мъже на 27 и 21 години и 20 - годишна жена. В хода на полицейските действия жената опитала да разчисти от холна маса плик с прахообразно вещество и множество други субстанции.

В хода на претърсването са открити скрити в пластмасов бидон пликове с тревиста маса, бучка бяло вещество и електронна везна, както и множество пакети с прахообразно вещество, растителна маса, бутилки с течности, везни, преса и други пособия, свързани с производство на амфетамин.

По случая било образувано досъдебно производство. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са амфетамин с тегло 1032. 42 грама, 0.22 грама кокаин и 253.66 грама марихуана.

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура тримата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 354 а от НК. На жената е наложена мярка „парична гаранция“ в размер на 1 000 лева, а на двамата мъже - „задържане под стража“.

Коментари

Задължително поле