Откриха обновена градска среда за над 7 млн. лв. в Шумен

Снимка: Цветелина Георгиева

7,178 млн.лв. бяха инвестирани за две години в ремонти на улици, тротоари и зелени зони в Шумен, а в понеделник общината официално откри обновената градска среда по ОП "Региони в растеж". От вложените средства над 1 млн.лв. е националното съфинансиране. Кметът на Шумен Любомир Христов преряза символично лентата на всички пет зони в Шумен с церемония в кв.“Тракия”. Там инвестицията е най-голяма. В квартала са изградени пешеходни алеи и тротоари, обновени са междублокови пространства и е поставено ново улично осветление на 11 улици. Ремонтите са за 2 539 032 лв., а изпълнител е „Автомагистрали - Черно море“ АД.

Общо по проекта са обновени над 40 000 кв. м. паркове, тротоари, улици, междублокови пространства, детски площадки, рехабилитирани са 22 000 метра бордюди, засадени са 300 дръвчета. В някои райони на Шумен ремонтите са чакани от десетилетия. Според градоначалника, всички обекти са изпълнени много добре и в срок, а гражданите са доволни, защото по време на обновлението е търсено и тяхното мнение, дори са правени корекции. "Всичко това е за хората и за града ни. Затова искам да се обърна към всички вас – към родителите и техните деца, към младите и по-възрастните – нека да опазим направеното“, призова Христов.

Дългоочкваният ремонт на ул.„Тича“ и обновяването на района е струвало над 2 млн.лв. Градинката източно от ДКЦ-I е обновена за над 666 000 лв.

Тротоарите по дългата ул. „Съединение“ са изградени за 647 656 лв.

Възстановяване на пътното платно, оформянето на зелени площи, улично и парково осветление на кръстовището на ул. „Станционна“ и бул. „Симеон Велики“ е за близо 1,3 млн.лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони