Откриха Първата общодокторантска научна конференция във ВТУ

Първата общодокторантска научна конференция бе открита в петък във Великотърновския университет "Св.Св.Кирил и Методий". Целта пред форума е да се утвърди като ежегодно събитие в научния календар на ВУЗ-а, както и да разгърне научноизследователската и образователната дейност с фокус към обучаваните докторанти.

От името на академичното ръководство и лично от ректора проф. д-р Христо Бонджолов приветствие към участниците в конференцията отправи проф. д.и.н. Милко Палангурски, заместник-ректор по научната дейност.

„Великотърновският университет се гордее със своите близо над 400 докторанти. Ще възстановим традицията от 70-те и 80-те години с издаването на Аспирантски сборник, който беше място на академична изява на младите учени от нашия университет. Благодаря Ви за участието в това първо събитие, слушайте докладите на вашите колеги, пишете, бъдете активни, дебатирайте и се развивайте. Пожелавам успех на конференцията!“, каза проф. Милко Палангурски в приветствието си.

В конференцията с доклади ще се включат над 50 докторанти от ВТУ, а в края на годината всички трудове ще бъдат издадена в сборник.

Коментари

Задължително поле