Откриха първото тяло от разбилия се руски Ту-154

Тялото на един загинал и документите на журналист от Первий канал са намерени на мястото на падане на руския самолет Ту-154, съобщава ТАСС, позовавайки се на източник от силите за сигурност.

Машината изчезна от радарите в 6.40 ч. българско време, скоро след излитането си от летището в черноморския курорт Сочи. На борда, освен 8-членния екипаж, са се намирали военни, журналисти и над 60 музиканти, които трябвало да изнесат новогодишен концерт във военновъздушната база "Хмеймим" в Сирия, където е разположена авиогрупата на руските ВВС.

Намереното тяло е качено на борда на спасителен кораб, потвърди говорителят на Министерство на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков.

„На 6 км от бреговата линия на Сочи е намерено тяло на загинал в резултат на катастрофата на самолета Ту-154 на Министерство на отбраната на Русия. Тялото е качено на борда на спасителен кораб“, каза той.

Засега основните версии за инцидента са техническа повреда или човешка грешка, версията за атентат се изклчва.

Фрагменти от корпуса на изчезналия самолет бяха на километър и половина от черноморското крайбрежие на Сочи на дълбочина 50-70 метра.

„На 1,5 км от черноморското крайбрежие на град Сочи, на дълбочина 50-70 метра са открити фрагменти от корпуса на самолет Ту-154 на Министерство на отбраната на Русия“, съобщиха по-рано от военното министерство на Русия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа