Откриха телата на последните изчезнали жители на Тумане

Снимка: Архив

Открити са и последните тела на изчезнали в Тумане. След труса, който удари Албания, се увеличава и палатковият лагер за бедстващите в Тумане, предава БНТ.

По неофициална информация от местен жител, който живее във временен лагер в Тумане, през тази вечер в ранните часове и последните изчезнали жители на Тумане под разрушените сгради са били открити. За съжаление, те са били мъртви и са били транспортирани в моргата в Тирана. Поради тази причина тук няма спасители, няма тежка техника, която бяхме свикнали да виждаме през последните дни.

Но на тяхно място се появиха хуманитарните организации. "Червеният кръст" и "Червеният полумесец" вече ден работят на терен, за да не допуснат хуманитарна криза, тъй като няма течаща вода, канализацията е повредена. За щастие обаче токоподаването през тази нощ в Тумане беше възстановено или поне по основните улици.

Имаше вторични трусове в Албания и тази нощ. Много от жителите по западната част на страната се изнасят на север. Някои отиват в Швейцария, други - в Италия.

Съвсем наблизо се подготвя нов палатков лагер.

Всички съседни държави са се включили в кампанията да осигурят палатки, одеяла и храни.

Палатковият лагер по нищо не се различава от бежански палатков лагер. Химически тоалетни, които не се почистват редовно, поради затруднена логистика. Водата е в бутилки. Разбира се, местните власти правят необходимото отпадъците да се извозват редовно.

Отопление в палатките няма, защото те са временно средство за подслон.

Вчера Еди Рама обеща по най-бързия начин да бъде възстановен Тумане. Това още не е ясно как ще се случи.

Всички се надяват трусовете да са само вторични и всичко най-лошо да е свършило.

Коментари

Задължително поле