Откри се Осмомартенска изложба „Цветна фантазия“

Художничката Даниела Стойкова в компанията на доц. д-р Георги Димов откри магнетична и зареждаща с позитивизъм самостоятелна изложба в столичната Арт галерия „Д. Стойкова” на улица Цар Асен 61. „Цветна фантазия“ е посветена на празника на жената – 8 март, и на настъпването на първа пролет. Ценителите на флоралните мотиви биха могли да я посетят до 25 март на ул. Цар Асен № 61 в София.

Месец март е символ на красотата и преклонението пред дамите. Месец, в който показваме своето уважение и любов към тях. Към тяхната чувствителност, емоционалност и женственост. Към тяхната нежна, подобно на прекрасна пеперуда душа. Ала месец март е и време, в което изразяваме своите чувства и уважение към нежния пол чрез пленителния символ на цветята. Няма нищо по-запомнящо се и силно от подаръка на цвете. Той озарява женското сърце и душа. Миг, равняващ се на екстаз.

За да усетите красотата на цветята и магията на изкуството, заповядайте на изложбата на младата българска художничка Даниела Стойкова "Цветна фантазия" . Потопете се в романтичната и изпълнена с пролетно настроение атмосфера на изложените маслени картини.

В новата експозиция са включени над 30 модерни платна с маслени бои, в които освен естетиката, присъства и оригиналния почерк на автора. Ще се заредите от гледките на огромни цветя и впечатляващи багри, енергия, светлина и експресивност.

Художничката вече има солидна творческа биография. Родена е през 1990 г. в гр. Нова Загора. Изучава рисуване в АМТИИ Пловдив. Участва в голям брой колективни изложби в страната и в Италия, и вече има зад гърба си 11 самостоятелните изложби, сред които: изложба в Народно събрание на Република България, изложба в Българска търговско-промишлена палата, Българска академия на науките, Галерия „Къщата на София”, Галерия „Алсон” – Милано (Италия) и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура