Откъс от скандалния спектакъл „Нуреев“ играят в НДК

Звездите на руския балет ще танцуват на 29 октомври в София

Деветдесет минути красота предоставят солисти на Болшой театър на сцената на зала 1 на НДК на 29 октомври. Балетният Галаспектакъл с част от най-добрите руски прими и премиер солисти ще бъде празник за любителите на красивото изкуство.

За първи път в България ще се играе откъс от скандалната постановка “Нуреев” за живота на великия балетист. Спектакълът на хореографа Юрий Посохов и режисьора Кирил Серебренников през 2017 г. беше свален от афиша на Болшой театър. Впоследствие премиерата се състоя. Оказа се, че слуховете че изпълнителят на главната роля танцува гол, са силно преувеличени. От “Нуреев” българската публика ще види дует на Руди и Марго в изпълнение на Владислав Лантратов и неговата партньорка на сцената и в живота Мария Александрова и “Писмо” - соло на Денис Савин.

Останалите па де дьо в продукцията са от балетите “Дон Кихот” (Л. Минкус), “Спящата красавица” и “Лешникотрошачката” (П. И. Чайковски), “Раймонда” (Ал. Глазунов), “Пламъците на Париж” (Борис Асафиев), ,”Силфида” (Х. Льовенскьолд), “Талисман” (Р. Дриго).

Освен Мария Александрова, Владислав Лантратов и Денис Савин, на софийска сцена ще танцуват още Екатерина Крысанова, Анастасия Сташкевич, Маргарита Шрайнер, Руслан Сквороцов, Вячеслав Лопатин, Артур Мкрчян и др. Трупата на “Болшой Театър” е в България по покана на Degris Events.

Спектакълът започва в 20 ч. Билетите са с цени от 50 до 120 лв. Деца до 7 г. влизат без билет и без право на седящо място.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства