Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Пламна известен ресторант в София

Отлагат спорни промени в закона за акцизите Ефектът от новите текстове е неясен

В данъчните складове за алкохол и горива да има камери, които разпознават номерата на камионите, предвиждат промените в закона.

Товарят бизнеса с ненужни разходи

Разглеждането на първо четене на промени в Закона за акцизите и данъчните складове, предложени от Агенция „Митници“, беше отложено от парламентарната комисия за борба със сивата икономика и контрабандата. Обсъждането на текстовете в парламента беше отложено, след като депутатите се запознаха с аргументите, с които бизнесът определя промените като неприемливи. Предложенията в закона предвиждат поставянето на камери за видеонаблюдение в акцизните складове за горива и алкохол, както и въвеждането на системи за автоматично измерване на енергийните продукти в редица предприятия за растителни масла, козметика, бои, лакове и др.

Участие в заседанието на комисията, насрочено за 26 септември, са били заявили представители на редица работодателски и браншови организации, изпратили преди това становища до правителството и до парламента срещу законопроекта. Сред отрицателните становища са тези на КРИБ, БСК, Съюза за стопанска инициатива, Българската петролна газова асоциация, Националната лозаро-винарска камара, Асоциациите на производителите на спиртни напитки, на митническите агенти, на българските спедитори, на производителите на растителни масла и др.

С предложените промени много български предприятия ще трябва да инвестират десетки милиони левове в камери и системи за автоматично отчитане на енергийните продукти. А ефектът от тези мерки по отношение на качеството на контрола е спорен, посочват представителите на бизнеса. Въвеждането на системи за автоматично отчитане на енергийните продукти в редица предприятия за растителни масла, козметика, бои и лакове е технически невъзможно или по-скъпо от годишното потребление на такива продукти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.