Отличен Григор грабна трофея в София

Снимки БЛАГОЙ КИРИЛОВ

Първата ни ракета Григор Димитров победи със 7:5 6:4 белгиеца Давид Гофен на финала на турнира  Sofia Open в "Арена Армеец". Двамата досега са изиграли два мача, като Димитров е спечелил и двата, един от които беше миналия меец в четвъртфиналната фаза на Откритото първенство на Австралия.

Първи сет

Григор започна колебливо първия гейм, но отново точните сервиси го измъкнаха от трудната ситуация. Гофен също не успя да навлезе добре в мача и загуби подаването си. Димитров поведе с 2:0 гейма. Хасковлията наложи доминация и спечели подаването си. (3:0)

Дълбоките ретури на българина притиснаха Гофен, но ретур в аут на Гришо стопи преднината до 3:1. Хасковлията загуби концентрация и позволи на съперника си да направи пробив. Белгиецът беше поставен под напрежение и се стигна до 40-40. Аут от бекхенд на Гришо обаче даде гейма на Гофен. (3:3)

Димитров спечели бързо своя сервис-гейм. Два удара в аут не попречиха на Гришо да пробие 11-я в света Гофен. Българинът имаше възможност за пробив, но Гофен я отрази. Втори пробив в самия край на първия сет беше достатъчен на Григор да поведе в резултата.

Втори сет

Димитров набързо взе откриващия гейм. Като по традиция той направи и ранен пробив във втория гейм. Възходът му продължи и той спечели и третия гейм. Вторият пробив беше факт - Димитров дръпна с 4:0 за по-малко от 10 минути. Гофен имаше две точки за пробив в петия гейм, но 191-сантиметровият му съперник ги отрази с топовни сервиси. (5:0)

Гофен спечели подаването си, но Димитров бързо си осигури три възможности за мачбол на свой сервис. Белгиецът обаче отрази и трите и направи пробив. (5:2) 180-сантиметровият съперник на Григор спечели и следващия гейм и върна още един гейм пасив. (5:3). Димитров загуби концетрация и даде на Гофен още един пробив. (5:4) Хасковлията направи пробив в решителен момент и затвори гейма и мача.

 

 

 

Коментари

Задължително поле