Отложиха делото срещу Явор Бахаров, адвокатите му - в Австрия

Районният съд в Разлог отложи делото срещу Явор Бахаров, тъй като той се яви сам в съдебната зала, без адвокатите си. Бахаров представи пред магистратите билети на адвокатите си, които пътували за Австрия, и поиска да се отложи старта на делото. Съдът се съобрази с искането и отложи казуса за 16 март.

Пред медиите Бахаров не бе словоохотлив. „Надявам се, че когато дойдат адвокатите ми ще се даде ход на делото и тогава ще видим какво ще реши Съдът. Сега нямам какво повече да коментирам, каза Бахаров.

Припомняме, че Бахаров стана обвиняем по две обвинения-за шофиране в нетрезво състояние и след употреба на дрога.

Той бе заловен в Банско от автопатрул на 8 февруари.

Около 12:50 ч. на 08.02.2020 г., в гр. Банско, обвиняемият управлявал лек автомобил м. „Мицубиши” по ул. „Найден Геров“. По време на движение той се разминал в насрещната пътна лента с автомобил на автопатрул при РУ на МВР гр. Банско. На полицейските служители им направило впечатление, че МПС на обвиняемия Бахаров криволичи по пътното платно, поради което го последвали с цел извършване на проверка.

На водача бил подаден светлинен и звуков сигнал, при което той спрял на ул. „Пирин“, в района на хотел „Кемпински“. Извършената на място с техническо средство проба за употреба на алкохол е отчела 1,30 промила в издишания въздух. Я. Бахаров бил тестван и за употреба на наркотични вещества, като уредът отчел положителен резултат за кокаин и канабис.

По-късно във ФСМП гр. Банско обвиняемият дал кръв за изследване за алкохол. От заключението на изготвената химическа експертиза се установява, че концентрацията на алкохол в кръвта на водача към момента на деянието е била 1,42 промила.

Предстои наказателно дело срещу него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България