Отломките на падналия самолет край Москва се разпръснали върху площ от 300 000 кв. м

Отломка от падналия край Москва самолет.

Отломките от пътническия самолет Ан-148, който се разби вчера недалеч от Москва, са пръснати на площ от над 300 000 квадратни метра, предаде ТАСС, цитирайки Игор Кутровски, първи заместник началник на Националния център за кризисни ситуации на Министерството на извънредните ситуации.

Той подчерта, че операцията по издирването не спира нито за минута, работят 900 души и над 100 машини. В издирването участват и представители на следствието.

Самолетът изчезна от радарите четири минути след излитането си от Москва. Екипежът не е подал сигнал за бедствие.

Открити са роднините на всички 71 загинали и им се оказва всестранна помощ. В Москва и Орск, за където е летял самолетът, са подготвени хотели, които да приемат роднините, с които работят 29 психолози на Министерството на извънредните ситуации.

При издирването е било открито устройство, за което се смята, че е втората черна кутия, записваща данните от всички електронни устройства, предаде ТАСС, като цитира служител на руското Министерство на извънредните ситуации. Основните усилия в момента са насочени към издирването на останки на загиналите и събирането на отломките от самолета, подчерта той.

Следователите се опитват да изяснят причините за катастрофата, но работата им се затруднява от дебелата снежна покривка. Властите съобщиха, че разглеждат всички хипотези, включително климатичните условия, човешкия фактор и технически проблеми, без да споменават терористична следа, отбелязва Франс прес.

Днес бе публикуван запис от охранителна камера, показваща част от случилото се, предаде Ройтерс. На него се вижда нещо, което прилича на голяма огнена топка, прекосяваща небето.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа