Отмениха маратона в Ню Йорк заради COVID-19

Бронкс, Ню Йорк

Маратонът в Ню Йорк, който трябваше първоначално да се проведе на 1 ноември, беше отменен заради пандемията от коронавирус, съобщиха организаторите на надпреварата.

The New York Road Runners (NYRR), в партньорство с кабинета на кмета, заявиха, че решението за отмяна на най-големия маратон в света е заради коронакризата и опасенията за здравето и безопасността на всички участници, зрители, доброволци и персонал. „Отмяната на тазгодишния маратон в Ню Йорк беше невероятно разочароващо решение за всички въвлечени лица, но неизбежно такова от здравна и безопасна гледна точка“, сподели изпълнителният директор на NYRR Майкъл Капиразо в свое изявление.

Дългото 26.2 мили състезание, чийто маршрут преминава през всички пет квартала на града и имаше 53 640 финиширали състезатели през 2019, е второто от шестте Световни мейджъра при маратоните, което бе отменено тази година поради пандемията от COVID-19. Бостънският маратон, първоначално насрочен за провеждане през април, а впоследствие отложен за септември, беше отменен за първи път в своята 124-годишна история.

 

Коментари

Задължително поле