Отменят полети в Нидерландия заради бурята „Киара“

Снимка: Архив

Нидерландската авиокомпания КЛМ отмени 40 полета заради наближаващата буря „Киара“, съобщиха нидерландски медии, цитирани от TACC.

Според информацията са отменени 20 излитания от Амстердам и 20 кацания от други европейски градове. Всички пътници, които планират да използват услугите на КЛМ в рамките на следващите три дни, са поканени да отложат полета до 18 февруари безплатно. Пътуващите също се съветват да наблюдават ситуацията и да се свързват с техните авиокомпании за най-нова информация.

По-рано Кралският холандски метеорологичен институт обяви в цялата страна предпоследното - „оранжево“ ниво на опасност за времето в неделя вечер във връзка с приближаващата буря. На практика това означава опасно или екстремно време, което носи риск от щети и телесни наранявания. Властите препоръчаха да се въздържат от пътуване празни камиони, автомобили с ремаркета и каравани.

Освен това Кралският футболен съюз на Холандия отмени всички мачове за професионалисти и аматьори. „Решението е взето след консултации с клубове, общини и полиция,“ отбелязват от организацията, „Поради екстремните метеорологични условия не може да се гарантира безопасността на играчите и феновете.“

Коментари

Задължително поле