Отнемат лицензи на 4 данъчни склада заради липса на камери

Кирил Ананиев, министър на финансите

Повечето са изпълнили изискванията

Лицензите на четири данъчни склада вероятно ще бъдат отнети заради липса на видеокамери. Това става ясно от писмен отговор на министъра на финансите Кирил Ананиев на депутатски въпрос.

С решение на парламента всички данъчни складове за алкохол, цигари и горива, трябваше да постават камери за видеонаблюдени на всичките си входове, които да са свързани с Агенция “Митници”. Към настоящия момент от 154 лицензирани складодържатели, които е трябвало да изпълнят закона, само четири не са подали искания за съгласуване на идейни проекти за изграждане на системи за видеонаблюдение и затова са стартирали процедури за отнемане на лицензите им. Освен това има прекратени три лиценза за данъчен склад по искане на самите фирми, посочва министърът.

Лицензираните складодържатели, които са подали идеен проект, и той е съгласуван с митницата, към настоящия момент са в процес на тестване и одобрение на изградените системи за видеонаблюдение. Към 28 септември успешно са извършени тестовете в 87 данъчни склада с 544 камери за видеонаблюдение, посочва министър Ананиев.

Коментари

Задължително поле