Треньорът на волейболстките: Отново допускаме наивни грешки

Отново допускаме наивни грешки, даваме порция точки, след което взимаме грешни решения – и на второто подаване и в атака, призна селекционерът на националния ни отбор по волейбол Иван Петков.

В мача със Сърбия „лъвицице“ успяха да вземат само гейм, но силите им не стигнаха за нещо повече срещу световния и европейски шампион – 1:3 (16, -21, -20, -16). Битката бе от група „А“ на европейското в Анкара.

„Започнахме по-добре, отколкото очаквахме – призна националката Гергана Димитрова. - А опитът на сръбкините се оказа решаващ в този мач.“

Най-резултатна за нашите бе Нася Димитрова с 18 т., капитанката Елица Василева добави 16.

„Но се вижда, че отборът вдига своята увереност – обнадежден е наставникът. - И се надявам в следващия ни мач да видим по-различен резултат.“

След този сблъсък „лъвиците“ са пети в групата с една точка и две поражения. Лидери са „плавите” с актив от 6 т. Тази вечер момичетата на Иван Петков излизат срещу домакина Турция.

А утре тимът играе с Гърция. В четвъртък е последният двубой на българките в групата – срещу Финландия.

Първенството е в още три държави - Полша, Унгария и Словакия. Шампионът ще бъде определен на 8 септември. В другите групи по две победи имат Италия и Холандия.

Коментари

Задължително поле