Пътни полицаи засякоха трима, обявени за издирване Единият е търсен от ГДБОП

Тежко е състоянието на момчето, паднало от прозорец в социален комплекс

Оперетата “Графиня Марица” отново на търновска сцена Представят постановката с нови попълнения сред солистите

Валери Жаблянов: Мотивите за исканата оставка са образец за политически произвол и фактологическо слабоумие

Доналд Тръмп с мярка срещу модифицираните пушки

ГЕРБ посочи 3 аргумента за оставката на Жаблянов

ДПС не участва в дебатите за исканата оставка на Жаблянов

Петър Москов: Натискът на здравния министър върху другите структури от системата не може да се счита за проблем

България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията за външна търговия на Япония

КЗП съди девет фирми за бързи кредити

Социалните ще търсят други роднини или приемно семейство на близнаците от Пловдив

Председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища: Не очаквам цените да се повишат спекулативно около Великден

Сергей Игнатов избран за ректор на частен университет във Вилнюс

ТИР се запали на магистрала “Тракия” Няма информация за пострадали хора

3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

Отпаднаха всички обвинения срещу кмета и главния архитект на Асеновград, прокуратурата прекрати разследването

Всички обвинения срещу кмета на Асеновград д-р Емил Караиванов, служителите на общината и други лица, които са имали отговорности по договори и процедури на местната управа, са отпаднали, а разследването срещу тях е прекратено с постановление на Софийски градска прокуратура и с мотива, че няма достатъчно доказателства за извършени престъпления. „Прекратените разследвания срещу мен и Общината доказаха, че законът е над всичко. С акт на прокуратурата са прекратени досъдебни производства с обвинения към мен и служители на общината и всички други лица. Няма как да скрия удовлетворението си от този категоричен акт на държавното обвинение. Макар и с месеци закъснение, се видя, че обвиненията са били несъстоятелни. Нещо, което знаех още в началото на това разследване. Вярвах, че истината ще излезе наяве, затова признавам, че финалът на тази неприятна история е добър и логичен. Не съм адвокат на самия себе си, затова и не смятам за коректно да тиражирам доводите на държавното обвинение. За мен като кмет е важно крайното решение”, декларира д-р Караиванов.

Кметът на Асеновград е доволен, че с прокурорския акт за прекратяване отпадат и всички ограничителни мерки като забрана за пътуване и гаранции на всички лица, които са били разследвани освен него. Става дума за главния архитект на Община Асеновград Костадин Атанасов, съсобствениците на фирма „Запрянови 03” – Георги и Вакрил Запрянови и др. „За съжаление това очевидно прибързано и непрецизирано обвинение и огласяване на непроверени обстоятелства нанесе сериозен удар върху Община Асеновград като имидж и върху името ми като нейн кмет. Казах го още след проверките на ДАНС и полиция в общината от месец май тази година, казах и при следващите процесуални действия на прокуратурата спрямо мен. Сега отново ще го кажа – нося пълна отговорност за правомощията си като кмет, държа същото да е факт за общинска администрация и за всички обществени процедури с публични средства. Нося публична, а и законова отговорност за правомощията си. Но същото трябва да важи и за правоохранителните институции и техните представители. Защото с един важен документ като прокурорско постановление може да се прекрати наказателно преследване, но претърпените морални и публични негативи не се стопяват така лесно. А понякога оставят и тежки последствия, за които няма извинения и компенсации”, декларира кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов.

Градоначалникът, главният архитект на община Асеновград Константин Атанасов и съсобствениците на фирма „Запрянови 03” бяха разследвани по казус с „незаконно събаряне на имот и последваща процедура за нов строеж в квартал „Метошка махала”. При разследването на прокуратурата се оказало, че нищо от онова, което бе подадено като сигнали – жалби от асеновградчани по случая с това застрояване в квартал „Метошка махала” не е вярно и въпросният имот не попада в „охранителен режим и за него не се иска допълнително съгласуване с Министерството на културата”.

По аналогичен ред стоят и изцяло свалените обвинения по процедурата за възлагане и последващото изпълнение на дейностите за поддържане на дъждоприемните шахти на територията на Община Асеновград. От първоначално отгласените сигнали и обвинения са отпаднали абсолютно всички. В постановлението си за прекратяване прокуратурата ясно е записала, че това се прави поради липса на данни за извършено престъпление – няма отклонени и присвоени публични средства, липсват данни за фиктивни дейности и документи, които общината да е съставяла за тях. „Това го доказва разследване на прокуратурата, а не кметът на Асеновград”, уточни д-р Караиванов.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете