Осем души са обвинени за престъпления, свързани с изборите Главният прокурор е поискал от ЦИК разрешение за привличане като обвиняеми на 7 кандидати за кметове и съветници

Вижте Наум Шопов и Теа като деца

Полицията издирва водач, избягал след катастрофа с велосипедист

Дуейн Джонсън-Скалата е най-готиният баща за 2019

Кали израснала на село

Ограничават движението в тунел „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“ утре

Камионът-ковчег в Есекс – с българска регистрация, собственост на ирландка Напуснал България през юни 2017 г.

Над 100 000 души денонощие без вода

Забраниха на обвиняем за убийство да посещава квартал в Монтана

Арестуваха пияна кюстендилка, карала крадено такси в насрещното на магистрала “Струма“

Министрите на вътрешните работи на България и Северна Македония раздаваха флаери срещу корупцията на ГКПП-Станке Лисичково

Прокуратурата за доклада на ЕК: Обективно и по достойнство са оценени усилията в областта на съдебната реформа

Осъдиха строител, насилил болно момиче

Младен Маринов: В Кресна 170 души се разследват за фалшива адресна регистрация

Отпускат по 325 лева помощ на пострадалите в Хитрино

Трагедията е голяма. Оттук нататък това, което ние като общинска администрация, държавата и Министерски съвет в лицето на Бойко Борисов се очакват доколкото може с общи усилия тези хора да ги върнем към живота. Това каза кметът на Хитрино Нуридин Исмаил пред журналисти.

„Хората в скоро време няма да излязат от шока, но доколкото можем ще им бъдем полезни в отстраняването на това, което като щети са получили техните имущества и семейства“, каза кметът на Хитрино. „Това, което имам като уверение на премиера в оставка Бойко Борисов е, че още днес това, което се полага като социално подпомагане на човек – 325 лева, следобед ще започнем да раздаваме на хората, за да могат да посрещнат ежедневните си разходи и нужди“, увери кметът.

„Сформираме две комисии – социална и строителна, с участието на Областна администрация, за да бъдат описани щетите, в понеделник до обяд да може да има доклад на тази комисия и да направим конкретни искания до Министерски съвет за отпускане на целеви подпомагания – както за публичните, така и за частните сгради“, обясни Исмаил. По думите му може би още от утре ще започне отстраняването на щетите от засегнатите жилища. Той благодари на Бойко Борисов за присъствието и уверенията, които дава. „Няма да можем да върнем животът на хората, другото ще направим всичко възможно да бъде възстановено“, каза Исмаил.

Той увери, че социални помощи ще бъдат раздадени на всички, които имат нужда. „Има два екипа, направени от Общинска администрация, които обикалят. Ще бъдат направени списъци и може би в рамките на деня – около 15.00 – 16.00 часа ще бъдат поканени да вземат тези пари“, поясни Исмаил.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.