Отстраняват 13 граничари заради издънката на Аерогара София

Валентин Радев

На тяхно място идват служители от Варна и Бургас, каза вътрешният министър Радев

13 служители на "Гранична полиция" ще бъдат временно отстранени от работа. Срещу тях се водят дисциплинарни проверки заради скандалния случай, при който пътниците в самолет от Франция бяха допуснат да влязат в страната без проверка на документите на Летище София. Това обяви на извънреден брифинг пред медиите вътрешният министър Валентин Радев.

Всички те ще бъдат отстранени от работа до приключването на разследването по случая, като на тяхно място ще бъдат извикани гранични служители от Варна и Бургас, обясни Радев.

По-рано днес, за "най-тежки наказания" за отговорните. Борисов разпореди и анализ на работата на ГКПП Аерогара София и реорганизиране на дейността й. Той привика за обяснения Радев и главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

По случая тече вътрешна проверка, каза министърът.

"Проверката ще продължи няколко дни. Премиерът поиска тя да стане веднага, но си има правила, по които трябва да се действа. Искаме да бъдем докрай прецизни, така че тези хора да си получат наказанието и да няма обструкция от съдебните органи", обясни Валентин Радев.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право