Офтамолози преглеждат децата в 34 забавачки

По инициатива на общината в Бургас, сред малчуганите на 6 годинки, започнаха безплатни профилактични прегледи за очни заболявания. Кампанията носи името "Мързеливо око" и началото и бе сред децата от 4-та група на забавачката "Златното ключе".
Детските офталмолози д-р Топчийска от очна клиника "Оксиком" и д-р Иванова от очен медицински център "Младост" прегледаха децата с мобилен апарат - рефрактометър, като резултатите ще бъдат съобщени на родителите им, за да вземат всички необходими мерки за овладяване и лечение на установените нарушения в зрението.
В рамките на месец детски офталмолози от МЦ "Д-р Иванови - Младост", МЦ "Оксиком" и МЦ "Св. Николай Чудотворец", които са партньори на Община Бургас в кампанията, ще прегледат общо 1852 деца в 4-та група от всички 34 бургаски градини.
Прегледите ще бъдат напълно безплатни и имат за цел ранно откриване, диагностика и при необходимост насочване към навременно и адекватно лечение на децата. Програмата "Мързеливо око" е 5-годишна, а резултатите от нея ще бъдат обобщени и проследени и догодина, когато децата ще бъдат първокласници.
Текст под снимка: Освен програма "Мързеливо око", Община Бургас ще въведе съвсем скоро още една профилактична програма, която е насочена към установяване на гръбначни изкривявания при децата в ученическа възраст.

Коментари

Задължително поле