Охранител, прегазил момиче на пешеходна пътека в Горна Оряховица, вдига паметник на жертвата

Гардът е пуснат под домашен арест

Служителят на частна охранителна фирма, който на 4 септември вечерта уби на пешеходна пътека 15-годишно момиче, вдига надгробен паметник на жертвата, научи „Труд”.

Трагичният инцидент станал около 20.40 часа миналия вторник на ул. "Свети Княз Борис Първи" №29 в района на "Захарни заводи" АД в железничарския град. Майката на Ани работи в захарния комбинат и деветокласничката се прибирала у дома си. Тогава внезапно върху нея връхлетял патрулен автомобил на частна охранителна фирма.

Шофьорът на служебната кола е 48-годишният Деян Христов от охранителната фирма "Делта гард", който е бил патрул нощна смяна.

Експертизите, които били разпоредени след произшествието, са установили, че в злокобната нощ той не е употребил алкохол, нито наркотици. Карал е обаче с около 10 километра над допустимата скорост от 50 км/час.

Христов бе задържан, но по-късно съдът е променил мярката му в домашен арест. Повдигнато му е обвинение.

Ден след трагедията на пътя, майката на загиналото момиче сподели, че сама е отгледала детето си и няма пари да и направи погребение. Ръководството на „Захарни заводи” АД е поело разходите по траурната церемония.

Коментари

Задължително поле