Очакват 10-20 на сто повече туристи през лятото

По-добър сезон от миналата година очакват хотелиери на морето.

По-добре вървят ранните записвания

Някои хотели не са вдигнали цените

Между 10 и 20 на сто ръст на туристите очакват хотелиери по Южното Черноморие, предаде БНР. По-добре се движат и ранните записвания на летовници. Те са както от българи, така и от гости от Германия, Англия, Австрия и Полша. Част от базите край морето ще работят на миналогодишните цени на нощувките.

Оптимистични очаквания за новия туристически сезон имат както в хотели на север, така и на юг от Бургас. Николай Кирилов от управата на хотелски комплекс край Созопол очаква ръст на летовниците от Германия и Румъния, както и от Чехия и Полша. “На база миналия сезон очакванията ни са за между 10 и 20 на сто ръст на туристите. Засега за ранни записвания имаме между 15-20%, което е много по-добре спрямо миналите години. Ние сме едни от малкото, които запазихме цените от миналата година”, казва той.

В един от големите хотелски комплекси в Слънчев бряг също ще работят на цените от миналата година. Първите летовници там ще бъдат англичани, германци и поляци. “Спрямо миналия сезон записванията на ранен етап са в по-голям обем, така че очакваме по-добър сезон от предходния”, казва Весела Йорданова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм