Още един бразилец иска да е национал

Бразилска България!

След Марселиньо и дебютиралия срещу англичаните Вандерсон трети бразилец от „Лудогорец“ прояви желание да играе за националния отбор. Защитникът Сисиньо се надява да бъде повикан от Красимир Балъков. Но това не може да стане преди края на сезона. Тогава Сисиньо, който вече има наш паспорт, ще има право от ФИФА да играе за друга държава.

Ще е страхотно изживяване да съм в националния отбор на България – каза играчът на шампионите. - Имам още едва година договор с „Лудогорец“ и след това ще мога да получа позволение от ФИФА. Ако ме извикат, с удоволствие ще откликна. Би било огромно предизвикателство за мен. Марселиньо и Вандерсон са отлични футболисти и с тях мисля, че мога да помогна. Ако „Лудогорец“ ми предложи нов договор, ще остана с удоволствие и надеждата да играя за България.“

Бразилската връзка в националния отбор датира отдавна. Лусио Вагнер дълго време носи фланелката на България. Заради забрана от ФИФА Тиаго Силва само веднъж игра за нашите при победа над Турция в контрола. Но и до днес знае да пее „Мила родино“.

Красимир Балъков призна, че готви отбор за бараж за Евро 2020. България има огромен шанс да се класира за първенството в 12 европейски държави заради доброто си представяне в първото издание на Лигата на нациите. Това означава, че всички резултати до края на квалификациите нямат никакво значение.

Коментари

Задължително поле