Още един профибоксьор почина след мач

Само за седмица още един професионален боксьор почина от травмите си след мач. 23-годишният аржентинец Уго Сантилян получил тежки наранявания в главата след боя с Едуард Абреу (Уругвай) на 20 юли в Буенос Айрес. 10-рундовата битка приключила с равенство. Но след последния гонг Уго се почувствал зле и бил откаран в болница. Там лекарите установили, че той има тежки кръвонасядания в мозъка. Последвала операция, но и тя не могла да спаси младия боксьор.

Преди 3 дни почина и руснакът Максим Дадашев след бой със Субриел Матиас (Пуерто Рико) в САЩ. В 11-ия рунд спортистът се почувствал зле и от неговия щаб прекратили мача. По-късно руснакът е откаран в критично състояние в болница, където лекарите установяват тежък оток в мозъка.

А след тези два случая особено се заговори за сериозен проблем в профибокса, в който състезатели крият за здравословното си състояние, дори подправят документи.

Дадашев, например, изобщо е трябвало да забрави ринга. Преди години той лежи в реанимация, заради болки в главата, а лекарите му забраняват да боксира. Но за това знаели само близките му.

В битката с Матиас руснакът пропуска 319 удара в 11-те рунда. От тях 266 са били силови. А самият Максим стоварва 157 удара, от тях 120 силови. Някои анализатори правят още по-любопитен анализ. За целия мач пуерториканецът нанася 1204 удара или на всеки три секунди по един. За сравнение Мани Пакяо(Филипини), пласира на Кит Турман (САЩ) два пъти по-малко удари в 12-рундовия им сблъсък – 686.

Коментари

Задължително поле