Пабло Молинеро и една от първите мафии в Европа

Пабло Молинеро в ролята на Матео.

Епични конфликти в продължението на “Чумата”

“Еволюираш или умираш”

“Трябваше да отида в другата крайност за втория сезон”

Харизматичната испанска звезда Пабло Молинеро е един от най-интересните европейски актьори с кариера в театъра, киното и телевизията. Той играе главна роля във втория сезон на пищната продукция “Чумата”, озаглавен “Ръката на Ла Гардуня”. Новите епизоди на сериала тръгнаха премиерно в държавите от Централна и Източна Европа по Epic Drama от 16 април и ще се излъчват всеки четвъртък от 22:45 часа с повторения в събота от 22 часа.

“Ръката на Ла Гардуня” проследява възхода на новата престъпна организация от заглавието. Действието се развива пет години след събитията в първия сезон “Чумата”, в който видяхме Севиля от XVI век, пресъздадена с бюджет от 1.5 милиона евро на епизод. Поредицата е снимана на 130 локации с над 2000 статисти и технически екип от повече от 200 човека. Във втория сезон Севиля се е възстановила и остава икономическата и културна столица на Западния свят, като задържа монопола си върху търговията с Индиите, а богатството и влиянието є се движат само в една посока - нагоре! Същото, обаче, се случва и с населението на града.

С увеличаването на популацията до исторически рекордни нива, управниците му не успяват да осигурят прехрана и социално осигуряване за жителите му. Общественото недоволство подклажда организираната престъпност. Една от мафиотските организации, Ла Гардуня, се възползва от притока на богатство към Севиля и неспособността на политиците да опазят реда, като завзема бизнеса с проституция, продажба на алкохол и черния пазар на храни.

Историята в шест части проследява Матео (в ролята Пабло Молинеро), който е изцяло в неведение за ситуацията в Севиля и сам едва свързва двата края в Тиера де Фуего, в Новия свят. Когато получава вест от Тереса, той е принуден да се завърне.

Молинеро приема ролята на Матео като сериозно творческо предизвикателство. “Това е огромен проект, но нашият екип се сплоти като семейство. В професионален план се опитахме да преминем на следващото ниво. Еволюираш или умираш”, споделя Молинеро.

За него е важно, че образът е претърпял промяна от първия сезон: “Трябваше да отида в другата крайност. Новите епизоди са по-светли и отворени. Моят персонаж си връща жаждата за живот.”

Молинеро казва, че на естетическо ниво изграденият в първия сезон свят не се е променил. Сюжетът е естествено продължение на “Чумата”, но вече с фокус към престъпната природа на Ла Гардуня, която е взела реалната власт по улиците на Севиля. Персонажът на Валерио започва да прилага на практика това, на което го учил неговият ментор Матео. Той се присъединява към Тереса в рискованото начинание да спасява проститутки, заробени от железния юмрук на мафията в гетата на Севиля. Тереса използва парите и привилегированото си положение, за да даде на тези жени по-добро бъдеще. Докато укрива много от тях зад стените на усамотен манастир, обаче, Ла Гардуня се изправя срещу нея.

Когато нещата напълно излизат от контрола на управата на града, Съветът се опитва да въдвори ред като назначава нов градски управник - млад, амбициозен войник, който въпреки призивите на управниците, настоява дейността на Ла Гардуня да бъде разследвана. За да постигне целите си, той се обръща към уменията на Матео.

“Да се изправиш срещу мафията означава да си играеш с огъня”, казва Пабло Молинеро, за който успехът на сериала е силен сигнал за творческия възход в Испания. Той е едно от лицата на новото артистично поколение на Стария континент.

Коментари

Задължително поле