Павел Колев: Не бях информиран за решението на Божков, "Левски" не заслужава това, което му се случва

Снимка: Пламен Стоименов

Аз не бях информиран за това нещо. Мога да кажа, че съм изненадан. По-скоро изпитвам други чувства в момента. Аз мисля, че "Левски" не заслужава това, което му се случва. Не само днес, а и въобще в последните години. За съжаление – това е ситуацията. Това коментира Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев по повод решението на бизнесмена Васил Божков да джироса акциите на клуба на министър-председателя Бойко Борисов.

Снимки: Пламен Стоименов

"На историята на този клуб не отива такова подмятане на акции и цялата тази суматоха, която наблюдавах преди малко пред Министерския съвет. Надявам се все пак да бъде намерен начин "Левски" да продължи. Поне да му бъдат развързани ръцете да се пребори за съществуването си, защото в момента ние сме с вързани ръце.", добави Колев.

"Последните няколко дни не съм разговарял с г-н Божков. Разговарях с него 3 пъти още когато бях оторизиран от своеобразния оперативен щаб, който бяхме сформирали тук. Аз се опитах да го убедя, колкото ми е по силите, че най-добрият вариант за "Левски" би бил той да се раздели с акциите, избирайки преносител - емблематично име от историята на "Левски", ветеран или да ги върне в клуба, защото има и в Търговския закон такава опция. Той е решил друго.", каза още Колев.

Изпълнителният директор на отборя добави, че докато няма вписване в книгата на акционерите, смяна на собствеността няма. Акциите вече са прибрани в касата на клуба, но, според Колев, от юридическа гледна точка Георги Попов си остава формален собственик на "Левски".

Шефът на "сините" допълни, че е опитал да говори с Васил Божков, но към този момент няма връзка с него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ