Пак английски съдия за "Лудогорец"

Английски късмет за "Лудогорец"! Отново рефер от Висшата лига ще свири кръстопътен двубой на тима в Шампионската лига.

УЕФА изпрати 45-годишния Мартин Аткинсън за дуела срещу "Базел", който ще реши третото място в групата. За влизане в основната схема на Шампионската лига в София дойде Марк Клатенбърг и ръководи 2:0 над "Виктория" (Пилзен) във финалния плейоф. Аткинсън е ръководил финалите за Купата на лигата и Купата на Англия. От 2008 г. УЕФА го използва за Шампионската лига. Най-известният му мач обаче е на Балканите. На 14 октомври 2014 година Аткинсън прекрати скандалния двубой Сърбия - Албания, белязан с дронове и много бой - на терена, ложите и трибуните.

Швейцарският тв канал SFR сравни "Базел" с "Лудогорец" по моментна форма. И припомни, че българите са лидери с 12 победи от 14 мача. "Базел" пък води с 15 точки в швейцарското първенство.

Двата отбора са като скачени съдове и в евротурнирите. Между тях предстои шести мач. Единствената българска победа в Шампионската лига е на "Лудогорец" срещу "Базел" - 1:0 през 2014 г. В първия мач този сезон бе и единственото реми - 1:1. Останалите три двубоя са с победи за швейцарците.

Треньорът на "Базел" Урс Фишер е под сериозен натиск преди двубоя. Слуша много критики заради слабото представяне в Шампионската лига, което може да приключи в София. При реми повечето шансове преди последните мачове са за "Базел". Тъй като швейцарците ще приемат вече класиралия се "Арсенал", а "Лудогорец" ще гостува на "Пари Сен Жермен".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ