Пак арестуваха пътен нарушител, пробвал да подкупи катаджии в Разградско

Снимка: Архив

Пореден пътен нарушител е изгоря при опит да подкупи катаджии от Районното полицейско управление в Исперих, Разградско. Водачът, който е от шуменско село, попаднал на пътна проверка в село Здравец към 20,20 часа във вторник.

Катаджиите спрели „Фолксваген Пасат”, управляван от 44-годишен мъж, който се оказал без свидетелство за правоуправление. За да избегне писането на акт, нарушителят подхвърлил в полицейската кола няколко банкноти - общо 25 лв.

Последвало задържането му за срок от едно денонощие и образуването на бързо производство.

В началото на месеца негов колега, който също пробва да подкупи катаджии в района, като им подхвърлил 200 лв., отнесе условна присъда от 8 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Съдът постанови да плати 500 лв., като парите за подкупа също се конфискуват.

В последните дни на юли пък друг, опитал да премине проверка без санкции, също се озова в ареста след подхвърлени 460 лв. Неговото наказание е 16 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и глоба от 800 лв. И в неговия случай парите дадени, но не приети като подкуп, влизат в държавата.

Коментари

Задължително поле