Пак отварят уникалната пещера "Бисерна" за туристи

Намалиха билета за учащи

Красивата и обновена с осветление и безопасни парапети пещера „Бисерна“ край Шумен отново ще посреща туристи след като през летните месеци беше затворена. Това се наложи по препоръка на еколози заради размножителния период на защитените колонии прилепи в нея. Посещенията ще започнат от 2 септември. Създадена е организация уникалният природен обект да приема гости и в почивните и празнични дни. Режимът на достъп се запазва – влизането ще става с предварително записване при сформиране на група от 8 души. Максималният брой на туристите в група е 12 души, уточняват от Природен парк "Шуменско плато".

Припомнят, че маршрутът е дълъг около 800 метра в едната посока. До пещера „Бисерна“ се стига пеша, тъй като горския път не е подходящ за автомобили. Температурата в пещера „Бисерна“ в момента е 10 градуса, затова е необходимо посетителите да имат топла дреха, а заради високата влажност и пещерните води се препоръчва туристите да са с подходящи затворени обувки.

Записването става на телефон 054/800 765 в Дирекцията на Природния парк, а дневно ще се приемат по три групи.

Въвеждат се диференцирани цени на туристическата услуга, като за пенсионери и ученици цената вече ще бъде 8 лв., а за всички останали - 10 лева.

Коментари

Задължително поле