Пак спасяват контузена планинарка в Пирин

Спасителите от ПСС-Банско и Добринище отново са в акция в Пирин. Този път глезен контузи 21-годишна планинарка при падане.

Сигнал за инцидента е подаден в Планинска спасителна служба-Банско към 14,00 часа в неделя. Моника Ц. правила преход в гората заедно с други планинари, когато си изкълчила лошо глезена. Това станало в района на Самодивските езера, над Попово езеро и над хижа „Безбог”. „Първи към потърпевшото момиче тръгнаха колегите от отряда в Добринище, но и наши спасители пътуват натам. Близо 20 души са ангажирани в спасителната акция, няма опасност за момичето, скоро колегите ще са при нея”, заявиха от ПСС-Банско. Спасителите ще й окажат първа помощ и ще я свалят до най-близкия медицински център.

Това е поредното момиче с контузия, която спасителите свалят от планината за една седмица. Според тях масово в момента се правят преходи от неподготвени хора.

„Съветваме тези, които са в планината, да си направят планинска застраховка. Това момиче е поредното, което няма такава застраховка, а тя не струва повече от 4-5 лева”, казаха още спасители от Банско.

Коментари

Задължително поле