Панагюрище посрещна група "Спринт" и приятели

Подкрепя каузата за превенция на репродуктивните проблеми

Легендарната рок група „Спринт", "Дует с кауза“ /Галя Георгиева и Атанас Лазаров/, група „Хоризонт“ и Красимир Недялков обединиха творчеството си в Концерти с кауза. Панагюрище беше един от първите градове от турнето, а концертът се проведе под патронажа на вр. и. д. кмет на гр. Панагюрище  Петър Каменски. 
Заместник кметът Стоян Бодуров поздрави всички участници за прекрасната инициатива и отбеляза, че каузата за превенция на репродуктивните проблеми е от изключително значение, както за своевременното информиране за репродуктивния статус сред младите хора, така и за демографската политика на страната. Бодуров поднесе кошница и в заключение призова публиката да слуша повече българска музика.

Турнето подкрепя не една, а две каузи с изключителна важност за България. Това са Информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“ и Националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии, и набира все повече привърженици.


Рок група "Спринт" зарадва своите почитатели с най-новата си програма и популярните си хитове. Водещите на концертите са Галя Георгиева и PR-рът Атанас Лазаров, който смело стъпи на музикалната сцена. Група "Хоризонт" и Краси Недялков заредиха с много енергия и приятни емоции всички присъстващи на концерта. Специални гости, прегърнали каузите бяха момчетата от група "Модика", които зарадваха съгражданите си с някои от големите си хитове. По време на концерта бяха раздадени листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза.

Концертите се провеждат с подкрепата на Министерството на културата по проектите „Спринт 2023“ и проект „Концерти с кауза“ 2023.  Събитието се организира от Студио Спринт Проджект и Агенция „Сребърен ключ“, а партньори са: Фондация „Искам бебе“, Агенция за публични комуникации „Профайл“, Сдружение „Жени с кауза“, ХайЛайф.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства